"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд заарештував рахунки "Укргазвидобування" в банку групи "Контініум" - ЗМІ

П'ятниця, 3 червня 2016, 12:50

Печерський районний суд Києва 31 травня за позовом Генпрокуратури наклав арешт на кошти "Укргазвидобування", що знаходяться в банку "Інвестицій та заощаджень", який належить бізнес-партнерам по групі "Контініум".

Про це йдеться в рішенні суду, оприлюдненому в судовому реєстрі, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Відзначається, що арештована тільки видаткова частина коштів "Укргазвидобування" (крім коштів на ЗП). Точна сума коштів не вказується.

Такі заходи вжито у зв'язку з розкраданням в 2010-2014 роках посадовими особами коштів з УГД шляхом продажу газу за заниженими цінами компаніями, що працюють за договорами про спільну діяльність.

Реклама:

Серед цих компаній: ТОВ "Фірма ХАС", "Карпатигаз", "Надра геоцентр", "Цефей", ТОВ НВФ "Техпроект ВКФ Діон", "Фаворит Систем", "Кувейт Енерджі Юкрейн" "Природні ресурси", "Карпатнадраінвест".

"Укргазвидобування", після зміни керівництва в середині 2015 року, ініціювала розірвання всіх договорів СД через суди.

Крім того, ГПУ підозрює, що за ініціативою керівництва в 2010-2014 роках "Укргазвидобування" реалізовувала видобутий газ компаніям, які мають ознаки фіктивності за ціною, значно нижчою за ринкову.

"Надалі підконтрольні покупці газу, продавали його промисловим споживачам за ринковою ціною і отримували значний незаконний прибуток, а держава, в особі Укргазвидобування, понесла збитки в сумі понад 100 млн гривень", - йдеться в рішенні суду.

Всього у справі фігурують близько 40 компаній.

До червня 2015 року керівником "Укргазвидобування" був Сергій Костюк, близький до групи "Континіум" покійного Ігоря Єремєєва і Степана Івахіва, а також впливового депутата від БПП Ігоря Кононенко.

За часів колишнього керівництва "Укргазвидобування" розмістило в "Банку інвестицій і заощаджень" депозит на суму 373,1 млн гривень, розірвати який компанії в подальшому не вдалося.

11 травня в центральному офісі "Укргазвидобування" були проведені обшуки і вилучення документів. Через два тижні, 26 травня, обшуки повторилися в полтавській філії "Укргазвидобування" - "Полтавагазвидобування" і промислових об'єктах компанії.

Як зазначив ЛІГА.net співробітник УГД, повторні слідчі дії в Полтаві були пов'язані з розкраданням газового конденсату на родовищах компанії.

"Укргазвидобування" є найбільшим газовидобувним підприємством країни.

100% акцій компанії належить НАК "Нафтогаз України". Як зазначав депутат БПП Сергій Лещенко, до призначення нового менеджменту, "Укргазвидобування" контролювалася депутатською групою Воля народу.

Раніше НАК "Нафтогаз України" звернулася до правоохоронних органів з проханням захистити "Укргазвидобування" від політичного тиску з боку недобросовісних бізнесменів та їхніх лобістів у владі.

"Банк Інвестицій та Заощаджень" пов'язують з ім'ям українських бізнесменів - покійним Ігорем Єремєєвим та Сергієм Лагуром, які раніше виконували обов'язки голови наглядової ради даної кредитної структури.

Єремєєв, Лагур, Попов - партнери по великій українській холдингової групи "Континіум". Партнерами "Банку інвестицій і заощаджень" виступають компанії WOG і "КОМО", ЗАТ "Галичина" та гіпермаркет "Там Там" - всі вони входять до групи "Континіум".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!