Гройсман пояснив, коли можна зняти мораторій на продаж землі

П'ятниця, 3 червня 2016, 11:40

Мораторій на продаж землі має тривати до кінця 2016 року, а скасувати його можна лише після обговорення із зацікавленими сторонами.

Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Верховній Раді, відповідаючи на запитання, чи буде продовжено з 1 січня наступного року мораторій на продаж землі.

"Верховна Рада у 2016 році ухвалила рішення про продовження мораторію на землю до кінця 2016 року. Далі - це буде вже питання Верховної Ради, яке рішення вона буде приймати в 2017 році, - заявив він.

"Але в нас є законопроект зареєстрований про обіг земель. Жодних рішень щодо мораторію не може бути, доки ми не зрозуміємо всі нюанси поводження з землею. Інакше це все буде дуже жахлива ситуація", - додав Гройсман.

Реклама:

"Тому перше: треба визначити закон про обіг земель, далі буде визначатися Верховна Рада, що робити", - додав прем'єр.

Він наголосив, що питання землі - надзвичайно чутливе, тому "треба радитися з аграріями, з власниками, розуміти, чого вони хочуть - і далі приймати рішення консолідоване і спільне".

Раніше лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що проект меморандуму з Міжнародним валютним фондом нібито передбачає скасування мораторію на продаж землі вже у червні цього року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!