"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Країни ОПЕК не домовилися про видобуток нафти

П'ятниця, 3 червня 2016, 09:39

Організація країн - експортерів нафти (ОПЕК) поки не може прийти до конкретних цифр щодо квот на видобуток, так як Іран нарощує виробництво, а видобуток в Лівії і Нігерії нестабільний.

Про це сказав в четвер за підсумками зустрічі картелю у Відні виконуючий обов'язки генерального секретаря організації Абдалла аль-Бадрі, пишуть "Вєдомості".

"Нам потрібен час, щоб прийти до остаточного рішення, скільки ми виробляємо", - сказав він.

Нафтові котирування відреагували зниженням: Brent впала нижче 50 доларів за барель, але до 21:00 повернулася до психологічної позначки.

Реклама:

Діюча квота - 30 млн барель на добу. Вона була встановлена майже п'ять років тому. Але в реальності країни ОПЕК добували більше.

У грудні 2015 року картель вирішив дотримуватися квоти на рівні 31,5 млн бар. У підсумковому комюніке цей рівень не був зафіксований. У квітні видобуток становив 32,76 млн барель на добу.

Напередодні зустрічі ОПЕК обговорювала можливість обмеження видобутку нафти, писала The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на присутніх на зустрічі делегатів.

Як повідомлялося, новим генеральним секретарем Організації країн-експортерів нафти обраний Мухаммед Баркіндо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, ОПЕК на своєму засіданні у Віднірозгляне питання про відновлення членства Габону в організації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!