Суд арештував майно директора ХТЗ Ярославського

Понеділок, 27 червня 2016, 09:54

Київський райсуд Харкова наклав арешт на майно гендиректора ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ), підозрюваного в підготовці до диверсії.

"Накласти арешт на майно підозрюваного", - йдеться в ухвалі, опублікованій на сайті єдиного держреєстру судових рішень, передає Інтерфакс-Україна.

У документі зазначено, що арешт накладено на земельну ділянку пл.10,19 га, дачний будиночок, 5 нежилих будівель і один житловий будинок, а також на 2 автомобілі, 2 мотоцикли і причіп.

У мотивувальній частині ухвали зазначено, що слідчий просив арештувати майно, що належить підозрюваному на правах власності, щоб забезпечити можливу конфіскацію майна, оскільки санкція статей, які інкримінуються підозрюваному, передбачає таке покарання.

Реклама:

Захист підозрюваного скористався правом на апеляцію. Як зазначено на порталі "Судова влада України", апеляційний суд розгляне скаргу адвоката, подану в інтересах його підзахисного, 30 червня.

Як повідомлялося, прес-центр СБУ 6 червня повідомив, що гендиректор ХТЗ, призначений у березні 2016 року, здійснив підготовку до демонтажу обладнання ливарних цехів з метою вивезення до РФ. Він повідомлений про підозру у вчиненні диверсії (ч.1 ст.14 ст.113 Кримінального кодексу України) і оголошений в розшук.

У березні поточного року за рішенням наглядової ради ПАТ посаду гендиректора ХТЗ зайняв Андрій Коваль, який керував заводом в 2006-2007 рр.

Наприкінці квітня президент і власник групи компаній Олександр Ярославський за пропозицією австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа, інвестора ПАТ "Харківський тракторний завод", придбав контрольний пакет акцій цього підприємства.

ХТЗ, заснований в 1930 році, в даний час випускає десятки моделей тракторів і спецтехніки, призначених для робіт в сільському і комунальному господарствах, будівництві.

За попередніми даними, чистий прибуток ХТЗ 2015 року скоротився в 10 разів (2014 року цей показник склав 445 млн грн).

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: