"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сорос міг заробити через вихід Британії з ЄС - ЗМІ

П'ятниця, 24 червня 2016, 20:33

Американський мільярдер Джордж Сорос, який заробив в 1992 році на падінні фунта під час "чорної середи", міг знову заробити на падінні фондового ринку Великобританії, жителі якої на референдумі проголосували за вихід з ЄС.

Про це повідомляє MarketWatch.

Як зазначається, Soros Fund Management, який управляє приблизно 30 мільярдами доларів Сороса і його сім'ї, на початку місяця вклався в золото і в акції золотодобувних компаній, а також поставив на падіння фондового ринку, повідомляло на початку червня Wall Street Journal.

Як зазначається, на початку п'ятничних торгів, ф'ючерси на золото GCQ6 піднялися до найвищого рівня за останні два роки - 1,363 долара,. Незважаючи на незначне падіння, ціни на золото все ще залишаються високими.

Реклама:

Сорос також купив близько 19 млн акцій у золотодобувній компанії Barrick Gold Corp в першому кварталі. Крім того, він купив велику частку в Sliver Wheaton Corp, що займається видобутком срібла.

Як зазначається, швидше за все Сорос не єдиний помітний інвестор, який скористався ситуацією - керівник Duquesne Capital Стенлі Дракенміллер, колишній соратник Сороса, і Пол Сінгер, глава хедж-фонду Elliott Management, також виступали за покупку золота для захисту від ринкових потрясінь.

Видання пише, що точне позиціювання Сороса поки не відомо.

Раніше повідомлялося, що Американський мільярдер Джордж Сорос, який заробив в 1992 році на падінні фунта під час "чорної середи", вважає, що вихід Великобританії з ЄС призведе до ще більш серйозного падіння фунта.

Індекс Лондонської фондової біржі впав на 7,4% після оголошення результатів референдуму щодо членства Британії в ЄС.

Як повідомлялося, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: