"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Brexit ставить під загрозу злиття London Stock Exchange і Deutsche Boerse - ЗМІ

П'ятниця, 24 червня 2016, 18:14

Злиття London Stock Exchange (LSE) і Deutsche Boerse під загрозою через рішення Великобританії вийти з ЄС.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на двох консультантів, знайомих з ходом переговорів, передають "Ведомости".

Менеджери LSE і Deutsche Boerse побоюються, що угоду, розмір якої повинен скласти 20 млрд доларів, заблокує Німеччина, оскільки головний офіс об'єднаної біржі повинен перебувати в Лондоні.

"Угода мертва, німці не дадуть на неї дозволу", - цитує FT людину, що підтримує злиття.

Реклама:

Але керівники LSE і Deutsche Boerse заявляють, що від угоди не відмовляються і мають намір виконати всі її умови.

"Ради директорів також вважають, що можливості об'єднаної компанії, в тому числі її глобальний вплив у всій Європі, Азії та Америці, сила бренду, фінансові ресурси і тісні відносини з клієнтами все ще залишають хороші можливості для обслуговування клієнтів по всьому світу, незалежно від результату референдуму", - йдеться в їх спільному релізі.

Через референдум та обвал на ринках змінилися і умови угоди.

Акції LSE подешевшали на 8,5% до 24,98 фунта, тоді як акції Deutsche Boerse - на 5,1% до 75,5 євро, але при цьому подешевшав і фунт до євро.

У березні LSE і Deutsche Boerse домовилися про злиття і створення єдиної європейської глобальної інфраструктури. Компанії прогнозують щорічний синергетичний ефект від угоди в розмірі 450 млн євро.

Операцію планують завершити в кінці 2016 року або в I кварталі 2017 року після отримання дозволу антимонопольних органів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: