"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укравтодор" винен "Артемсолі" 34 мільйони гривень

П'ятниця, 24 червня 2016, 17:33

Загальна кредиторська заборгованість по солі ДА "Укравтодор" перед ДП "Артемсіль" на червень 2016 року становить майже 34 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

Як зазначається, тимчасово виконуючий обов’язки голови "Укравтодору" Євгеній Барах дав доручення Службам автомобільних доріг в областях повністю погасити заборгованість перед ДП "Артемсіль"  до 1 серпня 2016 року. 

"Ми завжди тісно співпрацюємо з ДП "Артемсіль", і вони дуже часто йшли нам на зустріч з питань кредитування. Але в цьому році ми прагнемо змінити ситуацію з щорічною заборгованістю, та увійти в новий сезон вже без неї. Саме це, на мою думку, допоможе нам забезпечити належну підготовку дорожнього господарства до роботи в зимовий період", - зазначив Барах.

Реклама:

У повідомленні сказано, що у разі невиконання цього доручення, Укравтодор буде вживати суворі міри покарання.

Також, сьогодні, 24 червня 2016 року, на Засіданні Уряду Прем’єр Міністр Володимир Гройсман дав доручення Укравтодору зменшити встановлені терміни по заготівлі фрикційних матеріалів, солі, підготовки техніки до зимового періоду. 

Нагадаємо, минулого тижня, було оголошено догани керівникам Служб автомобільних доріг в Волинській, Вінницькій, Миколаївській, Луганській та Черкаській областях.

Раніше повідомлялося, що "Укравтодор" зобов’язав облавтодори проводити закупівлі усіх матеріально-технічних ресурсів лише через електронну систему торгів ProZorro.

Нагадаємо, 13 червня 2016 року, Укравтодор вперше розмістив дві закупівлі на ProZorro. За допомогою першого оголошення Державне агентство автомобільних доріг планує знайти організацію, яка виконуватиме контроль за станом автошляхів та якістю виконання на них дорожніх робіт.

Другий конкурсний відбір стосується пошуку виконавців науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт для дорожньої галузі.

З 1 серпня 2016 року всі Служби автодоріг (регіональні підрозділи Укравтодору, які є замовниками дорожніх робіт в областях) також перейдуть на систему електронних закупівель.  

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив виділення 3,9 мільярда гривень на ремонт доріг.

Раніше повідомлялося, що Укравтодор очікує, що з державного бюджету буде виділено додатково 1,5 мільярда гривень на покращення стану автомобільних доріг, і відповідна постанова буде ухвалена Урядом протягом двох тижнів.

Нагадаємо, що всього на ремонт доріг в Україні в цьому році планують витратити близько 19,4 мільярда гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: