"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС та Британія мають плавно перейти до нових відносин - МВФ

П'ятниця, 24 червня 2016, 16:48

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард закликала Велику Британію і Євросоюз забезпечити плавний перехід до нових економічних відносин.

Про це повідомляє BBC.

"Ми беремо до уваги рішення громадян Сполученого Королівства. Ми закликаємо уряди Сполученого Королівства та країн Європи до співробітництва для забезпечення гладкого перехідного періоду до нових економічних відносин між Сполученим Королівством та ЄС, включаючи роз'яснення процедур і цілей, до яких буде спрямований процес переходу", - йдеться в заяві.

"Ми підтримуємо обіцянки Банку Англії і ЄЦБ надати банківським системам ліквідність і скоротити фінансову волатильність. Ми продовжимо відслідковувати ситуацію в деталях і готові підтримати своїх членів у випадку необхідності", - зазначила глава МВФ.

Реклама:

Як повідомлялося, сьогодні зранку британський фунт впав до рекордно низької позначки за останні 30 років, індекс Лондонської фондової біржі впав на 8%.

Нагадаємо, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: