Компанія Tetra Pak вирішила закрити завод в Києві

Четвер, 23 червня 2016, 16:50

Компанія Tetra Pak повідомила про намір закрити завод з виробництва упаковки в Києві з очікуваною датою припинення виробництва 31 грудня 2016 року.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до прес-релізу, незважаючи на закриття заводу (на заводі працює понад 180 осіб - Ред.), Tetra Pak продовжить діяльність в Україні і планує зберегти понад 50 працівників у відділах продажів, маркетингу і технічного обслуговування.

Згідно з повідомленням, рішення про закриття заводу пов'язане зі складними ринковими умовами по всій Європі, які привели до виникнення надлишків виробничих потужностей на заводах Tetra Pak в регіоні, серед яких завод в Києві найменш завантажений.

Реклама:

Крім того, завод в Києві не оснащений для виробництва тих видів пакувального матеріалу, на який зростає попит клієнтів, а низьке завантаження підприємства робить його модернізацію економічно невиправданою.

У зв'язку з цим, наголошується в прес-релізі, а також в рамках глобальної ініціативи компанії щодо підвищення виробничої ефективності і оптимізації завантаження мережі заводів, Tetra Pak вирішила припинити виробництво в Києві.

"Цю ініціативу слід сприймати в глобальному контексті. Протягом останніх кількох років ми робили акцент на реорганізацію і підвищення ефективності використання потужностей мережі заводів, щоб забезпечити конкурентоспроможність компанії", - цитує прес-служба директора, відповідального за діяльність компанії в Україні, Уроша Кепіца.

"В Україні залишається віддана і мотивована команда, яка продовжить підтримувати наших клієнтів в розвитку і зростанні їх бізнесу. Ми віримо в відновлення української економіки і довгостроковий успіх наших клієнтів в Україні", - додав він.

Завод "Тетра Пак Україна", дочірнє підприємство Tetra Pak працює на українському ринку пакувальних матеріалів для харчової промисловості України з 1992 року.

Компанія співпрацює з багатьма виробниками молочної продукції, соків і нектарів, дитячого харчування.

"Тетра Пак Україна" конкурує на українському ринку упаковки з такими компаніями, як Elopak, у якої є власне виробництво в Фастові (Київська обл.), німецькою SIG Combiblock.

Компанія Tetra Pak, світовий лідер в сфері рішень для переробки і упаковки харчових продуктів, входить до міжнародної групи компаній Tetra Laval і працює більш ніж в 170 країнах світу.

компаний Tetra Laval и работает более чем в 170 странах мира.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: