Нафта дорожчає в очікуванні підсумків референдуму щодо Brexit

Четвер, 23 червня 2016, 15:31

Світові ціни на нафту в четвер вдень демонструють активне зростання на тлі очікувань інвесторів, що Великобританія залишиться в складі Євросоюзу за підсумками референдуму, що проходить в країні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 13:57 вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 1,48% - до 50,62 долара за барель, ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 1,24%, до 49,74 долара за барель.

У четвер у Великобританії проходить референдум з питання членства країни в ЄС. На думку аналітиків, настрої на ринку покращилися, так як табір супротивників виходу Великобританії з ЄС (Brexit) знову випереджає його прихильників, пише видання The Wall Street Journal.

Реклама:

"Позитивний тон на сировинному ринку продовжує надавати підтримку цінам. Проте, зростання залишається обмеженим, оскільки інвестори очікують підсумків голосування в Великобританії", - наводить видання слова аналітиків банку ANZ.

Невизначеність щодо результату голосування на референдумі тиснула на нафтовий ринок протягом останніх декількох тижнів, при цьому не всі аналітики вважають, що можливий Brexit призведе до негативних наслідків для ринку.

"Вплив Brexit на баланс нафтового ринку буде несуттєвим, і негативний ефект на ціни буде короткостроковим", - вважає сировинний аналітик банку SEB Бьярне Шільдроп, думку якого наводить газета.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!