Суд зобов'язав ГПУ зайнятися офшором, який пов'язують з Порошенком

Четвер, 23 червня 2016, 12:35

22 червня Печерський райсуд Києва зобов'язав Генпрокуратуру зареєструвати заяву екс-глави СБУ Валентина Наливайченка щодо офшорної компанії Intraco, яку пов'язують з президентом Петром Порошенком.

Про це Наливайченко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Мова йде про заяву Наливайченка від 16 травня 2016 року. У своєму пості Наливайченко зазначив, що ця заява є додатковою до тієї, яку він подавав ще 26 серпня 2015 року. За його словами, у новій заяві мова також йде про дві інші офшорні компанії – ‎Kitromi Limited i ‎Vincenz Limited, які, як він стверджує, пов'язані з Intraco.

Крім Генпрокуратури, Наливайченко подав цю заяву також в НАБУ і комітет Ради з питань запобігання і протидії корупції.

Реклама:

"Майже рік (!) ГПУ уникала законних дій щодо перевірки представлених їй фактів, не вносячи даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР). Тепер, згідно з прийнятим судом рішенням, що пропонується вашій увазі, ГПУ зобов'язана зареєструвати мою заяву і внести до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення", – написав він.

Як відомо, власником компанії Intraco є заступник гендиректора компанії президента Петра Порошенка Roshen Сергій Зайцев. Він стверджує, що ні Порошенко, ні заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Ігор Кононенко, до Intraco відношення не мають.

Інформація про цей офшор і відношення до нього Кононенка і Порошенка з'явилася ще в минулому році. Тоді мова йшла про те, що компанія перераховувала валюту дочці Кононенка, оплачувала приватний літак, яким користувався Порошенко, а також займалася відмиванням грошей.

Про те, що компанія належить Зайцеву, стало відомо з другої хвилі публікації "панамських" документів.

Також тоді повідомлялося, що Intraco закуповувала пальне у компаній "Газпрома". Зайцев дав коментар, в якому спростував торгівлю з "Газпромом".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: