"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У банку Клименка продовжено повноваження тимчасової адміністрації

Четвер, 23 червня 2016, 12:23

У ПАТ "Банк "Юнісон" продовжено повноваження уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

Таке рішення було принято з метою збереження активів банку та запобігання їх втрати, та беручи до уваги ухвалу Дніпропетровського районного суду, якою заборонено посадовим особам до вирішення справи по суті, вносити пропозиції до НБУ та приймати рішення щодо ліквідації банку.

Як зазначається, займаючий посаду уповноваженої особи Фонду Андрій Шевченко буде працювати до дати отримання рішення НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Юнісон" після скасування заходів забезпечення позову, накладених ухвалою.

Реклама:

Як повідомлялося раніше, акціонери банку "Юнисон" подали 2 позови до Окружного адмінсуду Києва з вимогою визнати протиправним і скасувати постанови Нацбанку про визнання банку проблемним і неплатоспроможним, а також скасувати рішення Фонду гарантування вкладів фізосіб про введення тимчасової адміністрації в банк.

Нагадаємо, 28 квітня НБУ визнав банк "Юнісон" неплатоспроможним

Як зазначається, починаючи з середини 2014 року Нацбанк неодноразово звертав увагу ПАТ "Банк "Юнісон" на невідповідність структури його власності вимогам прозорості.

Пізніше, в "Юнісоні" заявили, що рішення про визнання його неплатоспроможним є спробою рейдерського захоплення НБУ

Як відомо, банк був пов'язаний з Антоном Клименко, загиблим братом екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. За інформацією ЕП, Клименко досі залишається реальним власником "Юнісон".

Більшість співробітників холдингу "Вести", який також пов'язують з Клименко, обслуговуються в банку.

Станом на 1 квітня 2016 року регулятивний капітал банку "Юнісон" становить 5 млн гривень. Банк запевняє, що не залучав рефінансування від НБУ.

За підсумками 2015 року кредитний портфель банку "Юнисон" становив 579,6 млн гривень, крім того, за підсумками 2015 рік банк сплатив понад 16,7 мільйонів гривень до державного бюджету.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: