Північний потік-2 - це бізнес-проект - Меркель

Середа, 22 червня 2016, 19:39

Уряд ФРН заявляє про те, що "Північний потік-2" є економічним проектом.

Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції після польсько-німецьких міжурядових консультацій, що пройшли в Берліні, передає TVP.Info.

"Підприємці, в тому числі німецькі підприємці виступили із запитом про будівництво другої труби "Північного потоку", тобто" Північного потоку-2 ", це австрійські підприємці, це Shell, і це німецькі підприємці", - цитує Меркель "Прайм".

Меркель підкреслила, що вона повинна діяти відповідно до європейського, міжнародного і національного законодавства.

Реклама:

"Я розумію, що у польської сторони тут виникають деякі питання, щодо того, наскільки обмежиться диверсифікація джерел поставок. У нас є багато можливостей для диверсифікації джерел поставок", - підкреслила Меркель.

Вона додала, що дуже важливо, щоб Україна і Словаччина не були відрізані від транспортування газу, тому що це важливо для країн в економічному плані.

У березні ЗМІ повідомляли, що прем'єр-міністри Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Польщі, Словаччини, Румунії та президент Литви підписали лист голові Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру, виступаючи проти реалізації "Північного потоку-2", тому що проект несе в собі ризики геополітичної дестабілізації.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в середині червня заявила, що країна розглядає проект з економічної точки зору, і "Північний потік-2" повинен бути реалізований відповідно до закону.

Також "Прайм" повідомив, що заявки на участь в тендері на укладання труб морської частини газопроводу "Північний потік-2" подали шість компаній, три-чотири з яких беруть участь в тендері на логістичні проекти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: