"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

McDonald's заробить до 3 мільярдів доларів, продавши бізнес в Китаї

Середа, 22 червня 2016, 16:09

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's може заробити до 3 мільярдів доларів на продажу бізнесу в Китаї та Гонконгу.

Про це передає "Газета.ru" з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що в березні 2016 року McDonald's оголосила про реорганізацію свого бізнесу в Азії шляхом залучення партнерів, які зможуть викупити франшизу мережі.

В рамках угоди компанія пропонує потенційним покупцям укласти франчайзинговий договір строком на 20 років з можливістю продовження на 10 років.

Реклама:

За інформацією джерел, компанія отримала кілька пропозицій від потенційних покупців, серед яких Beijing Tourism Group, Sanpower і ChemChina.

Зацікавленість в угоді проявили і міжнародні інвестиційні фонди Bain Capital, TPG Capital і Carlyle Group, які беруть участь в аукціоні з метою об'єднання зі стратегічними китайськими претендентами.

Представники потенційних покупців відмовилися від коментарів з даного питання. Прес-секретар McDonald`s повідомила, що компанія "робить успіхи" в процесі продажу, проте від докладніших коментарів також відмовилася.

Очікується, що McDonald`s представить остаточний список претендентів на наступний раунд в найближчі тижні.

Раніше повідомлялося, що McDonald's має намір активізувати продаж ресторанів франшизам і реструктурувати міжнародні операції, щоб скоротити річні витрати на 300 млн доларів і створити більш гнучкий бізнес.

До 2018 року компанія має намір продати франшиз 3,5 тис. з приналежних їй 36 тис. ресторанів по всьому світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: