ДУСя виділила своєму заможному керівнику квартиру за 10 мільйонів - ЗМІ

Середа, 22 червня 2016, 13:17

Керівник Державного управління справами Сергій Борзов, який очолює це управління з літа 2015 року, з родиною отримали від ДУС квартиру в 190 кв.м. задарма.

Про це йдеться у програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Вказується, що за минулий рік Борзов отримав 400 тис грн доходу, його дружина Ірина – майже мільйон.

У задекларованій власності родини чиновника - земельна ділянка, будинок та квартира, комерційна нерухомість в Криму, New Toyota Rav 4 та Mercedes Vito.

Реклама:

Вказується, що родина Борзова доволі заможна, проте як вказується у сюжеті "забезпеченість родини не завадила керівнику ДУС отримати від свого ж відомства чималу квартиру".

"І не як службову, а - у власність. ДП "Укржитлосервіс", підвідомче Державному управлінню справами видало свідоцтво на право власності своєму керівнику та всій його родині. Квартира в багатоповерхівці на бульварі Лесі Українки в Києві. Комерційна вартість дарунку ДУСі 2-2,5 тис дол США за квадрат. В цілому - понад 10 млн грн.", - йдеться у сюжеті.

Сам Борзов пояснив це необхідністю перевезти до Києва своїх батьків.

"І батьки мої тут, тому що я до першої до другої ночі на роботі. Я фізично не беру участі у вихованні дітей, тому що мене нема. Я вранці йду і ввечері приходжу, тому що знаєте специфіку нашої роботи, принаймні на сьогодення", - сказав він.

В квартиру вписали не лише голову ДУСі з дружиною, а й додали 4 родичів.

"Це дозволило збільшити площу отриманого житла. Юрист Анатолій Рибак-Сікорський зауважує, що норма розрахунку: 13,65 кв.м. жилої площі на одну людину. Однак навіть для 6 осіб квартира у 190 квадратних метрів загальної площі (110 - жилої) це перевищення усіх норм", - сказано у сюжеті.

Борзов перевищення метражу пояснив коротко: "То які квартири були, такі й були. Нових надходжень не було, а от коли будуть, то вони будуть вираховувати, знаєте. Чітко метраж під вас там не пристосують. А якщо 3,5 метра окремі, то що ще робити?".

Як йдеться в сюжеті, ДУС проігнорувало прохання надати документи і показати розрахунок квадратних метрів для свого керівника.

Вказується, що за місяць після отримання квартири, дружина Борзова зареєструвала у власність BMW 2016 року випуску. Ринкова вартість такої машини від 40 до 65 тис дол США.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: