220 мільйонів доларів допомоги від США витратять на митницю

Середа, 22 червня 2016, 10:04

Фінансова допомога від США в обсязі 220 млн доларів буде направлена на поліпшення роботи Державної митної служби України.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко в ефірі "5 каналу".

"Дійсно, сума 220 млн доларів була підтверджена на зустрічі з віце-президентом Джозефом Байденом. Ми говоримо про три ключові напрямки, на які спрямовується ця сума. Один з них - це реформа митниці", - сказав він.

"В першу чергу кошти від США підуть на технічні засоби, які дозволять контролювати і відслідковувати ті контрабандні потоки, які, на жаль, зараз перетинають митницю", - зазначив Саєнко.

Реклама:

Міністр підкреслив, що в першочерговому порядку працівникам митниці буде надано доступ до баз даних, які дозволять "правильно відслідковувати митну вартість і відповідно правильно обкладати той чи інший товар".

Другим пунктом йдуть технічні засоби контролю на митниці.

"Коли митник підходить до машини, дивиться і записує на папір - це дуже важко відстежити. Технічні засоби дозволять в автоматичному режимі відслідковувати, що переміщається. Нова автоматизована система буде в автоматичному режимі визначати вартість цього товару", - додав Саєнко.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!