Ціни на нафту знову піднялися вище 50 доларів

Середа, 22 червня 2016, 09:36

Світові ціни на нафту в середу піднялися вище 50 доларів за барель на тлі даних Американського інституту нафти, які говорять про значне скорочення запасів "чорного золота" в США, і в очікуванні статистики міненерго країни.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:12 вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 0,63% - до 50,94 долара за барель, ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,70%, до 50,20 долара за барель.

Згідно з доповіддю API, запаси нафти в США на попередньому тижні скоротилися значно сильніше, ніж прогнозували експерти - на 5,2 мільйона барелів. Аналітики очікували скорочення на 1,7 мільйона барелів.

Реклама:

Тепер інвестори чекають даних щодо запасів нафти в США від міненерго, які будуть опубліковані пізніше в середу. За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 17 червня, вони знизилися на 1,671 мільйона барелів, до 529,83 мільйона барелів.

Стримуючим зростання нафтового ринку фактором є майбутній референдум щодо членства Великобританії в Євросоюзі, який відбудеться в четвер.

На даний момент соціологічні опитування показують невеликий розрив між тими, хто підтримує збереження членства країни в ЄС і тими, хто виступає за Brexit.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!