Путін пообіцяв підтримку проекту Hyperloop

Вівторок, 21 червня 2016, 20:35

Президент Володимир Путін пообіцяв підтримку проекту Hyperloop.

Про це розповів прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, пише РБК.

Путін в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму провів коротку зустріч з співзасновником компанії Hyperloop Technologies Шервин Пішеваром і пообіцяв проекту підтримку.

На питання, чи може проект розраховувати на фінансову підтримку з боку держави і податкові пільги, прес-секретар відповів: "На фінансову навряд чи. Це інвестиційний проект".

Реклама:

17 червня Пішевар оголосив, що в Москві найближчим часом може з'явитися Hyperloop.

Крім того, проект Hyperloop може бути реалізований в Приамур'ї.

Раніше міністр транспорту Максим Соколов розповів, що міністерство домовилося з представниками Hyperloop створити робочу групу для будівництва високошвидкісної магістралі в Приамур'ї для перевезення вантажів.

За його словами, інвестори оцінюють будівництво 70-кілометрової магістралі на 30% дешевше за будівництво аналогічної залізничної гілки за 30-40 млрд руб. Виходить, що витрати на проект можуть становити 318-425 млн дол.

Надшвидкісна магістраль Hyperloop - ідея, придумана засновником Tesla Motors і SpaceX Ілона Маском. Вона являє собою закриту трубу, в якій поїзд зможе переміщатися зі швидкістю від 480 до 1220 км/год завдяки відсутності тертя рейок і опору повітря.

Проект поки не реалізований ніде в світі, проте в травні були проведені перші успішні випробування поїзда в США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: