Україна відновлює свою інвестиційну привабливість

Вівторок, 21 червня 2016, 16:38

У 2015 році в українські компанії було проінвестовано 132 млн доларів.

Про це йдеться в даних Асоціації міжнародних інвесторів (UVCA).

Як зазначається, йдеться про приватні та венчурні інвестиції в ІТ-компанії.

Згідно з результатами дослідження, всього в 2015 році було укладено 66 угод, але загальна сума інвестицій більше за аналогічний показник 2014 року на 237%.

Реклама:

"Створення та поліпшення інвестиційного клімату України - головне завдання Асоціації. Але неможливо рухатися далі, не розуміючи, де ми зараз. Саме для повного аналізу інвестиційної галузі було зроблено звіт", - заявила виконуючий директор UVCA Ольга Афанасьєва

За її словами, українські ІТ компанії залучають все більше іноземних інвесторів, не втрачаючи інтерес у локальних.

Близько половини (48%) угод були укладені за участю міжнародних фондів. Цей факт свідчить про світовий інтерес до України і визнання українських проектів на світовому ринку.

Абсолютна більшість угод (62) - венчурні інвестиції - тобто здійснені в проекти на ранніх стадіях. Цей факт є цікавим, оскільки саме венчурне інвестування найбільш ризикове.

Також в 2015 році з'явилися інвестиції і на зростаючій стадії (Growth Stage). Не дивлячись на те, що таких угод було всього 4 - їх загальна сума перевищила 100 млн. дол. Поява таких угод спричинить активізацію інвестиційного ринку, так як це приклади успішних виходів і продажу компаній.

"Україна - вже є світовим лідером з надання ІТ аутсорсингу, а наші стартапи стають конкурентоспроможними на глобальному ринку", - заявив голова наглядової ради UVCA, керуючий партнер фонду AVentures Capital Андрій Колодюк.

За його словами, на Україну все частіше звертають увагу глобальні інвестори, але на ринку країни як і раніше залишається недостатньо капіталу в порівнянні з іншими європейськими країнами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: