Альфа-Банк хоче купити портфелі Фідобанку і банку "Михайлівський"

Вівторок, 21 червня 2016, 13:43

Альфа-Банк розглядає можливість купівлі портфелів активів неплатоспроможних Фідобанку і банку "Михайлівський" в рамках конкурсу на участь у виведенні з ринку цих фінустанов, який проводить Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі Альфа-Банку.

"У рамках конкурсу, який проводить ФГВФО щодо Фідобанку і банку "Михайлівський" на предмет придбання портфелів фінустанов, Альфа Банк в даний час вивчає деталі пропозиції і бізнес-кейс. У Альфа-Банку є досвід покупок портфелів активів, напрацьована хороша практика роботи з такими активами", - сказав представник прес-служби.

Альфа-Банк (Україна) (до січня 2001 року - Київський інвестиційний банк) заснований в 1993 році. Входить в приватну міжнародну банківську групу Альфа-Банк, що об'єднує банківські установи в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії, Нідерландах.

Реклама:

За даними НБУ, до 16 лютого 2016 року ABH Holdings SA був єдиним учасником ABH Ukraine Limited.

Михайло Фрідман володів 36,47% статутного капіталу ABH Holdings SA, Герман Хан - 23,27%, Олексій Кузмічьов -18,12%, Петро Авен -13,76%, The Mark Foundation for Cancer Research - 4,3%, Андрeй Косогов - 4,08%.

Згідно з даними Нацбанку, станом на 1 квітня 2016 року за розміром загальних активів Альфа-Банк займав 10-е (39,304 млрд гривень) серед 109 діючих банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: