Україна використала 85% усіх квот на безмитний експорт продукції до ЄС

Вівторок, 21 червня 2016, 12:34

Українські експортери використали на початок червня 85% усіх квот на безмитні поставки продовольства до ЄС.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO).

Зокрема, ще в січні повністю вичерпалися квоти на поставки кукурудзи, майже заповнено квоти на пшеницю, але залишаються невикористаними квоти на свинину і ячмінь.

"Станом на початок червня, українські експортери використали вже 85% усіх квот на поставки сільськогосподарських товарів до Європи. Якщо квоти на кукурудзу і продукти з неї було повністю вичерпано вже в січні, то в травні 2016 року Україна використала 99,7% усіх квот на поставки пшениці й продуктів з неї", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Українські експортери свинини одержали ліцензії лише на поставки 1,1 тис. тонн м'яса з дозволених до безмитного ввезення 20 тис. тонн, тобто поставили всього 5% від квоти. Те саме стосується ячменю – поки що використано лише трохи менше як 6% квоти.

Також українські виробники можуть поставити ще 10 тис. тонн курятини з 18 тис. тонн, які можна поставити до ЄС без мита.

В цілому ж, станом на 30 травня Україна одержала ліцензії на поставки 1,36 млн тонн сільськогосподарської продукції, що становило 85% від усіх виділених квот.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: