"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Bloomberg: Іноземний капітал іде з "нудного" російського ринку

Понеділок, 20 червня 2016, 17:50

Іноземні інвестори відмовляються від "нудних" акцій російських компаній.

Про це пише "Прайм" з посиланням на агентство Bloomberg.

З початку 2016 року іноземці вивели 435 мільйонів доларів з орієнтованих на Росію біржових фондів (ETF). Великий відтік серед ринків, що розвиваються зафіксували лише ETF, що інвестують в Китай і Тайвань.

У 2015 році, до порівняння, приплив коштів у фонди, які спеціалізуються на Росію, становив приблизно 442 мільйони доларів, незважаючи на падіння ринку акцій країни.

Реклама:

"Російські акції виявилися серед лідерів за темпами зростання в цьому році, проте не схоже, щоб зараз іноземні інвестори проявляли до них великий інтерес", - зазначає агентство.

Орієнтовані на Росію фонди позбавляються інвестицій через побоювання того, що відскік акцій може зупинитися слідом за нафтовим ралі.

"У якийсь момент ETF були хорошим інструментом для тактичних інвестицій в РФ, але кон'юнктура змінилася, і інвестори почали йти. Російські акції ростуть, коли росте нафта, і падають, коли нафта падає, але зараз це досить нудний ринок з не надто великим потенціалом", - пояснює портфельний менеджер R- Squared Capital Management LP Рудольф-Ріад Юніс.

"Експерти пророкують економіці РФ L-подібне відновлення, при якому після різкого падіння спостерігається тривалий період повільного зростання. Для інвесторів це означає, що привабливі можливості час шукати на інших ринках", - каже Юніс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!