Японія планує почати торгівлю СПГ

Понеділок, 20 червня 2016, 12:28

Японія, найбільший в світі імпортер природного газу, має намір почати торгувати скрапленим природним газом.

Про це пише "Прайм" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Як зазначає видання, найбільші енергетичні компанії країни переглядають свої контракти, прагнучи продавати надлишки сировини. Ці кроки є частиною підтримуваних урядом заходів з перетворення країни в торговий хаб СПГ.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що до 2025-2035 року власний попит на СПГ в Японії може впасти до 60 мільйонів тонн.

Реклама:

"Зараз у нас є шанс, і у нас є "вікно" - три-чотири роки, щоб діяти до того, як баланс попиту і пропозиції зміниться", - сказав газеті директор і старший економіст японського Інституту енергетичної економіки Кен Кояма.

У травні компанія Jera Co., спільне підприємство Tokyo Electric Power Co. і Chubu Electric Power Co., уклала першу угоду з перепродажу 1,5 мільйона тонн СПГ французькій Electricite de France SA.

В даний час Jera веде переговори з кількома європейськими компаніями з приводу аналогічних контрактів, сказав The Wall Street Journal віце-президент компанії з закупівлі палива Хірокі Сато.

Згідно з даними дослідження аналітичної компанії ICIS, країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону споживають 75% світового виробництва СПГ, або близько 180 мільйонів тонн; лідерами споживання є Японія, Південна Корея і Китай.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: