Ціна на нафту Brent знову перевищила 50 доларів за барель

Понеділок, 20 червня 2016, 11:04

Світові ціни на нафту вранці в понеділок продовжують зростати; нафта марки Brent вперше з 14 червня повернулася до позначок вище 50 доларів за барель.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 10:43 вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent додавала 1,73% - до 50,02 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалися на 1,61% - до 49,34 долара за барель.

Зниження побоювань з приводу можливого виходу Великобританії зі складу ЄС (Brexit) має позитивний вплив на динаміку нафтового ринку. У п'ятницю кампанії, що агітують за і проти Brexit, були припинені в зв'язку з убивством депутата палати громад від Лейбористської партії Джо Кокс.

Реклама:

Деякі аналітики відзначали, що вбивство прихильниці проєвропейського табору може сприяти збільшенню голосів за збереження країни в ЄС на референдумі, який відбудеться 23 червня.

Раніше кількість прихильників і противників Brexit була приблизно однакова, однак опитування, опубліковані в вихідні, показують, що число противників Brexit збільшилося.

Так, згідно з опитуванням від Survation, 45% підтримують збереження членства Великобританії в ЄС, в той час як 42% виступають за її вихід, пише агентство MarketWatch. Дані YouGov показують, що 44% опитаних проголосують за збереження в ЄС і 43% - за вихід.

"Brexit був найбільшим занепокоєнням на нафтовому ринку останнім часом. Ціни стабільно демонстрували зростання, якщо опитування показували, що число прихильників збереження Великобританії в ЄС переважає", - цитує агентство аналітика SCI International Гао Цзянь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!