"Укрзалізниця" може поповнитися ще одним поляком -ЗМІ

Четвер, 2 червня 2016, 20:25

Склад правління Публічної акціонерної компанії "Укрзалізниця", до якого входять, зокрема, троє поляків, може поповнитися ще одним громадянином Польщі - Іренеушем Василевські, який раніше працював в польській залізничній компанії PKP Cargo.

Про це пише "УНІАН" з посиланням на польське видання Rynek-kolejowy.

"Наступного тижня до них (поляки Марек Роберт Залесни та Ремігіуш Пашкевич - члени правління "Укрзалізниці") приєднається Іренеуш Василевські", - сказано в повідомленні.

Польські ЗМІ зазначають, що Іренеуш Василевські, поряд з новопризначеними іноземними членами правління "Укрзалізниці", має великий досвід роботи на польському ринку залізничних перевезень.

Реклама:

Так, Василевський і Залесни працювали в залізничній компанії Польщі - PKP Cargo разом з новим главою правління "Укрзалізниці" поляком Войцехом Бальчуном.

Василевськи закінчив Вищу інженерну залізничну школу в Радомі. З 1977 року працював у PKP. У 2009-2012 рр. був членом правління PKP Cargo, до цього очолював Великопольський підрозділ PKP Cargo.

Як повідомлялося, 1 червня Кабінет міністрів України змінив кадровий склад правління "Укрзалізниці" і схвалив підписання контракту з обраним 20 квітня главою компанії поляком Войцехом Бальчуном, який у 2008-2013 роках очолював правління залізничної компанії Польщі - PKP Cargo і трансформував майже збанкрутілого державного перевізника у фінансово здорову компанію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!