"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НАБУ проводить обшук на підприємстві "Укроборонпрому"

Четвер, 2 червня 2016, 14:41

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять санкціоновані судом обшуки на одному із державних підприємств-спецекспортерів, яке входить до складу ДК "Укроборонпром", та за місцем проживання його керівників.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

Як наголошується, слідчі дії відбуваються в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань 23 березня за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

"З матеріалів кримінального провадження вбачається, що посадові особи одного із підприємств-спецекспортерів, яке входить до складу "Укроборонпрому", під час укладання та виконання контрактів на постачання комплектуючих, шляхом складання та видачі неправдивих документів про нібито надані послуги, привласнили кошти ДП в особливо великих розмірах", - повідомили у НАБУ.

Реклама:

"За наявною у НАБУ інформацією, посадові особи згаданого держпідприємства можуть готувати протизаконний тиск на окремих детективів та Національне антикорупційне бюро в цілому", - йдеться у повідомленні.

"Також не виключені можливі провокації, у тому числі й інформаційні "вкиди" та незаконне використання наявних в інших правоохоронних органах важелів впливу для того, щоб перешкодити проведенню належного досудового розслідування та уникнути можливої відповідальності", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!