"Нафтогаз" вважає порушення справи про банкрутство "Чорноморнафтогазу" незаконним

Четвер, 2 червня 2016, 13:12

НАК "Нафтогаз України" вважає ухвалу Господарського суду міста Києва щодо порушення справи про банкрутство ДАТ "Чорноморнафтогаз" незаконною та такою, що може завдати шкоди інтересам держави.

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

Як зазначається, "Чорноморнафтогаз" планує оскаржити цю ухвалу в апеляційному порядку. Ухвалу було винесено за заявою комерційної структури, якій "Чорноморнафтогаз" заборгував за обладнання, поставлене у 2012 році, близько 418 тисяч гривень.

"Виносячи рішення щодо порушення справи про банкрутство, суд не взяв до уваги норми закону "Про трубопровідний транспорт", згідно з якими "щодо держпідприємств, що провадять діяльність з транспортування магістральними трубопроводами і зберігання у підземних газосховищах, "Нафтогазу", дочірніх та заснованих нею підприємств … не може бути порушено справу про банкрутство", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, "Чорноморнафтогаз" міститься в переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Як відомо, у березні 2014 року внаслідок анексії Криму Російською Федерацією "Чорноморнафтогаз" втратив доступ до виробничих потужностей та газових родовищ на півострові та шельфі.

На даний час товариство зареєстровано у Києві, вживає заходи щодо налагодження господарської діяльності, займається відновленням втрачених документів та формуванням доказової бази для міжнародних судів проти Російської Федерації.

Збитки, завдані "Чорноморнафтогазу" анексією АР Крим, заявлені у позові Міністерства юстиції України до Російської Федерації щодо визнання незаконною окупації Криму та компенсації збитків, завданих цією окупацією. Балансова вартість втрачених активів Товариства становить 14,9 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: