В уряді ще раз заявили - МВФ не вимагає підвищення пенсійного віку

Четвер, 2 червня 2016, 13:01

Проект меморандуму з Міжнародним валютним фондом, який найближчим часом має бути підписаний і відправлений на вивчення Раді директорів фонду, не містить вимог щодо обов'язкового підвищення пенсійного віку в Україні.

Про це сказав міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі "24 каналу", передає УНІАН.

"У проекті угоди (меморандуму - Ред.) з вимог МВФ (про підвищення пенсійного віку - Ред.) немає. МВФ просить, щоб ми провели збалансовану пенсійну реформу. І це те, що ми самі повинні зробити. Поки не йдеться про підвищення пенсійного віку в Україні не йде", - сказав Данилюк.

Разом з тим, він підкреслив, що нинішній стан справ у формуванні Пенсійного фонду та його бюджету має бути змінено.

Реклама:

"Нам потрібно проводити пенсійну реформу. Неприпустимо, що у нас Пенсійний фонд не збалансований. Ми його дотуємо. Чим? Грошима платників податків. Ми самі себе обманюємо і ведемо країну до банкрутства. Що потрібно зробити? Зробити реформу, яка дозволить отримувати стабільну нормальну пенсію", - підкреслив міністр.

Раніше в Міністерстві соціальної політики також зазначали, що МВФ не вимагає обов'язкового підвищення пенсійного віку, проте наполягає на впровадженні механізмів подолання дефіциту бюджету Пенсійного фонду, який на даний момент складає близько 140-145 мільярдів гривень і покривається дотацією з держбюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!