Уряд поновив виплати пенсій 90 тисячам переселенців

Четвер, 2 червня 2016, 11:01

Уряд відновив пенсійні виплати для 90 тис. переселенців, які потрапили в список СБУ через підозру в проживанні на території, яка тимчасово не підконтрольна українській владі.

Про це віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив в ефірі телеканалу "UA: Перший", повідомляє "Укрінформ".

"Після того, як СБУ передала нам списки на 450 тис. переселенців, які, на думку СБУ не проживають постійно на території, яка підконтрольна українській владі, ми, безумовно, здійснили відповідні перевірки і припинення виплат. Йдеться в першу чергу про пенсійні виплати", - сказав він.

"На сьогоднішній день з цих 450 тис. пенсій, які були припинені, вони відновлені приблизно для 90 тис. осіб, це означає, що лише 90 тис. осіб реально є переселенцями і мають право відповідно до чинних українських законів отримувати пенсію на території, яка підконтрольна українській владі", - зазначив Розенко.

Реклама:

За його словами, український уряд, безумовно, дуже хвилює соціальна і гуманітарна ситуація на окупованій території.

"Ми прекрасно розуміємо, в яких страшних умовах живуть там люди, але треба також чітко розуміти, що там окупаційний режим і українська влада не має можливості надавати там належні соціальні послуги, виплачувати пенсії і соціальні виплати, тому що ми не знаємо, куди потрапляють кошти з українського бюджету", - зазначив він.

Віце-прем'єр підкреслив, що лише в двох випадках можна відновити процес виплати пенсій таким громадянам: людина може переїхати на територію, підконтрольну українській владі, або ж після повернення повного контролю над своїми територіями шляхом виконання Мінських угод.

Раніше повідомлялося, що Броварське об'єднане управління Пенсійного фонду України у Київській області відмовило громадянину України в оформленні пенсії, посилаючись на дані, надані "Пенсійним фондом "Донецької народної республіки".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!