Нафта торгується в районі 50 доларів напередодні зустрічі ОПЕК

Четвер, 2 червня 2016, 09:52

Ціни на нафту стабільні в четвер на тлі змішаних сигналів ринку напередодні зустрічі ОПЕК у Відні, яка, за словами аналітиків, не призведе до обмеження видобутку.

Про це пише Рейтер.

До 8:26 ф'ючерси на нафту Brent зросли на 0,12% до 49,78 долара за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI до цього часу торгувалися біля позначки 48,92 долара за барель, на 0,18% нижче попереднього закриття.

ОПЕК готується до чергового протистояння Саудівської Аравії і Ірану на зустрічі в четвер у столиці Австрії. Ер-Ріяд виступає за узгоджені дії і встановлення формальної стелі видобутку, але Тегеран відмовляється співпрацювати.

Реклама:

"Стеля видобутку нам невигідна", - сказав міністр нафти Ірану Биджан Зангане. Тегеран намагається повернути втрачену частку ринку після скасування режиму санкції в січні.

Аналітики Citi повідомили, що очікують зростання цін на нафту вище 50 доларів за барель "в найближчому майбутньому", оскільки атаки на нафтову інфраструктуру в Нігерії, відключення електрики і проблеми з оплатою в Венесуелі і нестабільність в Лівії скоротили загальне виробництво ОПЕК, навіть незважаючи на те , що Іран нарощує видобуток сильніше і швидше очікуваного.

"З 20 січня ціни на нафту практично подвоїлися з близько 26 доларів за барель до майже 50 доларів за барель, одночасно загальне виробництво ОПЕК збільшилося приблизно на 100 тисяч барелів на добу, незважаючи на сильні перебої в Нігерії", - повідомила BMI Research.

"Це вказує на те, що стратегія, яку відстоювала Саудівська Аравія... що дозволяє ринку балансувати без втручання, поступово зживає себе".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: