"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саудівська Аравія погодилася обмежити видобуток нафти - ЗМІ

Четвер, 2 червня 2016, 09:11

Саудівська Аравія розглядає можливість підтримати обмеження видобутку нафти країн ОПЕК.

Про це пише РБК з посиланням на The Wall Street Journal.

Джерело видання, що бере участь в переговорах, повідомило, що Ер-Ріяд згоден на цей захід, якщо стеля видобутку організації на добу буде піднята до 32,5 млн барелів.

За даними WSJ, підтримка обмеження дозволить Саудівській Аравії відновити відносини з біднішим членами ОПЕК.

Реклама:

"Деякі з них були обурені роллю Саудівської Аравії в провалі переговорів щодо замороження видобутку в квітні", - пише видання.

Також газета підкреслює, що угода щодо обмеження видобутку може не вимагати від Ер-Ріяда зменшення виробництва, яке в даний час майже досягло рекордного рівня.

Прихильниками обмеження видобутку також є Нігерія, Катар, Алжир і Венесуела, відзначає WSJ. У цього заходу, однак, залишається і великий противник, підкреслило джерело газети, - Об'єднані Арабські Емірати. За його словами, ОАЕ не погоджується обмежувати видобуток, якщо виробництво не скоротить Іран.

У той же час видання констатує, що члени ОПЕК "як і раніше думають про те, які саме ліміти видобутку потрібно ввести (і чи потрібно взагалі їх вводити), і переговори з приводу стелі можуть ні до чого не привести".

Саміт ОПЕК пройде 2 червня в штаб-квартирі організації у Відні. Це буде перша зустріч всіх 13 учасників картелю після зняття західних санкцій з Ірану і оголошення Саудівської Аравії про плани провести реформи і домогтися відходу від нафтової залежності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!