"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд постановив арештувати одного з фігурантів у справі Онищенка

П'ятниця, 17 червня 2016, 18:40

Суд постановив арештувати або відпустити під заставу у розмірі 200 млн гривень керівника одного з підприємств, задіяного в ланцюжку фактичного розкрадання українського газу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Перший пішов! Слідчим суддею задоволено відповідне клопотання детектива НАБ України, погодженого прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та обрано запобіжний захід - тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 200 млн. грн. керівникові одного з підприємств, задіяного в ланцюжку фактичного розкрадання українського газу", - написав він.

При цьому Холодницький зазначив, що судовий розгляд клопотань про обрання запобіжних заходів щодо усіх учасників злочинної схеми триває.

Реклама:

У НАБУ "Українській правді" повідомили, що наразі у суді триває розгляд клопотання щодо запобіжного заходу фігурантам справи "Укргазвидобування", однак інформації від присутніх в суді детективів ще немає. У прес-службі НАБУ не називають конкретних прізвищ.

Як відомо, 16 червня органи прокуратури звернулися до парламентарів із проханням зняти депутатську недоторканність із Онищенка й дозволити його арешт. Онищенка підозрюють у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Загалом у справі "Укргазвидобування" проходить 20 осіб, серед них мати Онищенка Інесса Кадирова та фігурант низки газових оборудок Валерій Миколайович Постний, який, за даними ЗМІ, мав спільний бізнес з олігархом Ігорем Коломойським.

Читайте про справу Онищенка у статті Газова справа Онищенка. Інструкція з управління парламентом.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!