"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізницю" чекає глибока трансформація управління

П'ятниця, 17 червня 2016, 16:48

ПАТ "Укрзалізниця" отримає нову корпоративну систему управління до зими.

Про це повідомив перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов, передає "Центр транспортних стратегій".

За його словами, він сподівається, що закон про залізничний транспорт буде прийнятий парламентом ще до осені.

"До зими ми повинні вийти на оновлену систему корпоративного управління УЗ. З незалежними членами наглядової ради, обраними за конкурсом, з чітко виділеними і збалансованими функціями наглядової ради, правління, з працюючими комітетами в наглядовій раді", - заявив Кравцов.

Реклама:

Він зазначає, що зараз необхідно створити інструменти контролю, щоб підприємство зберегло вектор розвитку і пішло від політичного впливу.

"Це спільний проект з ЄБРР і я сподіваюся, що фахівці і експерти, які допомагали впроваджувати систему корпоративного управління в "Нафтогазі", допоможуть і нам", - зазначив перший заступник міністра.

Кравцов додав, що до кінця року в УЗ повинні бути створені вантажна і пасажирські філії.

"Другий етап з чітким виділенням вертикалей - інфраструктурної, вантажної і пасажирської - повинен завершитися до кінця 2017 року та до 2020 року - вихід на остаточне розділення, побудова структури незалежного ринку, допуск приватних операторів", - зазначив він.

Як відомо, 12 квітня номінаційного комітет з призначення керівників держкомпаній при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі назвав громадянина Польщі Войцеха Бальчуна переможцем конкурсу на посаду глави ВАТ "Укрзалізниця".

Бальчун очолював польську залізницю PKP Cargo, де провів масштабну реорганізацію системи управління, автоматизацію, і вивів компанію з 100 мільйонів злотих збитків до 500 мільйонів злотих прибутку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!