"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФГВ шукає інвесторів для банка Думчева

П'ятниця, 17 червня 2016, 16:15

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав відкритий конкурс серед попередньо кваліфікованих осіб, зацікавлених прийняти участь у виведенні з ринку неплатоспроможного ПАТ "Класикбанк".

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

Як зазначається, Фонд пропонує попередньо кваліфікованим особам ліквідувати банк з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов'язань на користь приймаючого банку.

Також передбачено відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією.

Реклама:

Крім того пропонується створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку або продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Як зазначається, сума коштів фізичних осіб, що може бути відшкодована Фондом, на 14 червня за даними звітності "Класикбанку" складала 457,5 тисячі грн.

Раніше, 14 червня, правління Нацбанку України прийняло рішення про віднесення ПАТ "Класікбанк" до категорії неплатоспроможних.

Контролером банку є екс-кандидат в мери Києва і колишній власник банку "Преміум" Сергій Думчев.

Банк "Преміум" заснований в 2007 році. За даними банку, на 1 квітня 2015 року його найбільшими акціонерами були Леонід Первак (33%) і Лариса Смирнова (33,5%).

Сам Думчев заявляв, що Лариса Смирнова - його сестра. "Я глава наглядової ради, моя сестра - акціонер. Це сімейний бізнес", - говорив він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: