Нацбанк погрожує банкам проблемним статусом

П'ятниця, 17 червня 2016, 11:19

Національний банк пригрозив "проблемністю" банкам, які до 17 червня не збільшили свій статутний капітал до мінімально необхідного рівня - 120 млн грн.

Про це заявила в інтерв'ю FinClub  в.о. заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

"Залишається два банки. У одного до 120 млн грн не вистачає аж 2 млн грн. У другого ситуація складніша: вчора ми зустрічалися з власником, думаю, що він не встигне в цей термін", - заявила Рожкова.

НБУ застосує до цих банків санкції, зазначила вона.

Реклама:

"Я скажу, що буде з тими, хто не зможе вкластися в термін. Перше - визнання проблемності, - підкреслила Рожкова. - Наступний етап - якщо нам не буде надано в розумний 30-денний термін якийсь план виходу з ситуації, природно, банки повинні будуть покинути ринок. У нас не може бути інших варіантів".

Топ-менеджер НБУ підтвердила, що один з цих банків це державний "Український банк реконструкції та розвитку", статутний капітал якого становить 118 млн грн.

"Що стосується конкретно УБРР. Стратегія держбанків передбачає, що держава повинна вийти з несистемно важливих банків до 2017 року, тобто до кінця 2016. Власник УБРР спробував його продати", - сказав вона.

Але, наголосила Рожкова, ніхто не подав заявку на покупку банку.

Як повідомлялося, приватизація УБРР в квітні провалилася, тому Фонд держмайна пообіцяв провести новий конкурс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!