Ціни на нафту вперше за тиждень торгуються в "плюсі"

П'ятниця, 17 червня 2016, 09:22

Світові ціни на нафту в п'ятницю вперше за тиждень торгуються в "зеленій" зоні, оскільки інвестори тепер менш побоюються підсумків референдуму щодо членства Великобританії в складі ЄС.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.30 вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 1,17% - до 47,74 долара за барель, ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,82%, до 46,59 долара за барель.

Невизначеність щодо можливого виходу Великобританії з ЄС (Brexit) довгий час надавала негативний вплив на динаміку нафтового ринку.

Реклама:

Референдум, який відбудеться вже наступного тижня, стримував інвесторів від ризикованих кроків і перемкнув їхню увагу на більш безпечні активи.

Однак ряд висловлювань представників влади ЄС і вбивство депутата палати громад Джо Кокс, яка була прихильницею збереження країни в складі Євросоюзу, знизили ймовірність Brexit і повернули інтерес інвесторів до ризикових активів.

"Нам потрібно готуватися до подальшої волатильності. Ми бачимо велике відновлення зараз, можливо, деякі короткі позиції закриваються. Це, звичайно, буде нервовим для інвесторів і трейдерів, які чекають рішення 23 червня", - сказав агентству Рейтер аналітик в OptionsXpress Бен Ле Брун.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!