МАУ судитиметься з НАБУ

Четвер, 16 червня 2016, 18:54

Авіакомпанія МАУ збирається оскаржувати дії НАБУ у суді.

Про це йдеться у заяві на офіційному сайті компанії.

"Враховуючи численні порушення, що були допущені детективами НАБУ, авіакомпанія МАУ, користуючись своїми законними правами, буде оскаржувати дії НАБУ відповідно до чинного законодавства України", - сказано у повідомленні.

Також МАУ у заяві вказує, що НАБУ "повинен займатися очищенням влади та боротьбою із корупцією в країні, а не бути знаряддям в конкурентній боротьбі різних суб’єктів господарювання, що само по собі вже може свідчити про факт корупції".

Реклама:

В компанії заявляють, що заходи, застосовані детективами НАБУ під час обшуку, є "неспівставними та неадекватними" до мети, зазначеної в Ухвалі суду, яка була підставою для проведення обшуку.

"Реальною метою зазначеного заходу, на думку МАУ, є отримання доступу до інформації, яка не стосується справи, зазначеної в Ухвалі, та вчинення психологічного тиску на співробітників та керівництво авіакомпанії МАУ", - заявляють в МАУ.

Як відомо, 14 червня, співробітники Національного антикорупційного бюро провели обшук в офісі авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України". 17 травня вступив в силу наказ Державіаслужби №222, який лібералізує і спрощує доступ до ринку авіаперевезень.

За новими правилами, компанії, які мають борги перед державою, не допускатимуться до ринку авіаперевезень.Такий борг є у авіакомпанії МАУ, який становить 147,1 млн грн.

Раніше повідомлялося, що МАУ звернулася до Окружного адміністративного суду Києва, і той дозволив компанії продовжувати польоти, не оплачуючи збори. Як відомо, МАУ перебуває під контролем бізнесмена Ігоря Коломойського.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: