Україна дала Росії відстрочку по євробондах на 3 мільярди доларів

Четвер, 16 червня 2016, 16:09

Україна надасть Росії запитану відстрочку на 28 днів - до 15 липня для відповіді на заперечення проти позову на 3 млрд дол.

Про це йдеться в повідомленні Мінфіну.

Як нагадує відомство, 27 травня Україна подала до високого суду Англії заперечення проти позову компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC, довірчого керуючого відповідно до документа, за яким Російською Федерацією Україні було надано позику в розмірі 3 млрд доларів в грудні 2013 року.

Мінфін заявляє, що позивач повинен був надати відповідь на заперечення України до 17 червня. Однак довірчий керуючий звернувся з проханням про надання йому додаткових 28 днів (тобто до 15 липня 2016 року) для підготовки та подання своєї відповіді.

Реклама:

"Україна погодилася на це прохання, а, отже, очікує отримання відповіді позивача в цей термін", - зазначає відомство.

Як відомо, згідно з позовом РФ до України через "кредит Януковича" у сумі 3 млрд дол, Україна має повернути 3,137 мільярдів з урахуванням "відсотків" за несвоєчасну виплату боргу. 

У 2013 році уряд Миколи Азарова в рамках домовленостей Віктора Януковича з президентом РФ Володимиром Путіним випустило дворічні єврооблігації на 3 млрд дол, які викупив Фонд національного добробуту (ФНБ) Росії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: