Росія скоротила інвестиції в держоблігації США на 3,5 мільярда доларів

Четвер, 16 червня 2016, 10:10

Російські інвестиції в цінні папери США скоротилися на 3,5 мільярда доларів.

Про це йдеться в щомісячній доповіді американського міністерства фінансів про іноземні інвестиції в держоблігації США, передає "Прайм".

Як наголошується, в березні нинішнього року російський пакет становив 86 мільярдів доларів, в квітні він скоротився до 82,5 мільярда доларів.

Процес скорочення російських вкладень в облігації США йде повільно, але планомірно з початку 2016 року. У січні частка РФ оцінювалася в 96,9 мільярда доларів, в лютому - 87,6 мільярда доларів.

Реклама:

У списку основних власників американських держоблігацій Росія зараз займає 17 місце, трохи відстаючи від Республіки Корея і злегка випереджаючи Канаду.

Головним власником американських держоблігацій є Китай - 1,2 трильйона доларів. За місяць Пекін скоротив свої вкладення майже на 1,5 мільярда доларів. На другому місці Японія, яка збільшила свою частку майже на 5 мільярдів доларів. Тепер вона становить понад 1,1 трильйона доларів. Третє місце займають Кайманові острови - 258,5 мільярда доларів.

Вдруге США оприлюднили дані про вкладення Саудівської Аравії. У квітні вони становили 113 мільярдів доларів проти 116,8 мільярда доларів в березні.

Загальний обсяг вкладень іноземних держав в цінні папери США в квітні склав майже 6,3 трильйона доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!