Продажі напівпровідників в світі в квітні впали на 6,2%

Середа, 15 червня 2016, 20:36

Світові продажі напівпровідників у квітні знизилися на 6,2% відносно того ж місяця минулого року - до 25,84 мільярда з 27,56 мільярда доларів.

Про це повідомляється в прес-релізі Асоціації напівпровідникової промисловості, передає "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, показник зменшився за підсумками дев'ятого місяця поспіль.

У порівнянні з березнем поточного року реалізація чіпів скоротилася на 1%.

Реклама:

"Глобальні продажі напівпровідників знизилися в квітні, продовжуючи тренд до ослаблення ринку через погіршення попиту і ряду негативних макроекономічних чинників, який склався останнім часом", - заявив президент і головний виконавчий директор SIA Джон Ньюфер, слова якого наводяться в повідомленні.

Реалізація мікропроцесорів в квітні в Північній і Південній Америці впала на 14,8% в річному вираженні, в Європі - на 8,6%, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (без урахування Японії і КНР) - на 8,2%. У той же час в Японії показник підвищився на 2,2% і в Китаї - на 0,3%.

Продажі відносно березня поточного року в Північній і Південній Америці скоротилися на 2,2%, в Європі - на 0,8%, в КНР - на 1,8%. При цьому вони збільшилися в Японії - на 0,2% і в інших країнах АТР - на 0,1%, повідомила SIA.

Як прогнозує галузева організація World Semiconductor Trade Statistics (WSTS), світові продажі напівпровідників в 2016 році зменшаться на 2,4% - до 327,2 млрд доларів, а в наступному році повернуться до позитивної динаміки і виростуть на 2% - до 333,7 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!