"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Великобританія за 4 роки втратить 42,8 мільярда доларів, якщо вийде з ЄС

Середа, 15 червня 2016, 20:24

У разі виходу Великобританії з ЄС, уряду королівства в найближчі чотири роки знадобиться 30 млрд фунтів (42,8 мільярда доларів), щоб заповнити бюджетні втрати від низьких темпів економічного зростання.

Про це заявив міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн, передають "Ведомости" з посиланням на The Wall Street Journal.

Як зазначається, щорічний внесок Великобританії в бюджет ЄС складає 8 млрд фунтів.

Осборн уточнив, що половина з цих втрат буде заповнена за рахунок підвищення податків, інша половина - за рахунок скорочення витрат, уточнює подробиці його виступу в південній Англії Reuters.

Реклама:

Глава британського мінфіну прогнозує зростання базової ставки податку на прибуток на 2 п. п., до 22% і вище, податок на спадщину на 3 п. п., до 43%. Не обійдеться без підвищення ставок, мит і, як наслідок, цін на алкоголь і бензин.

Витрати на охорону здоров'я, освіту і соцзахист, які до сих пір захищалися ефектом від шестирічного зростання, за підсумками Brexit також можуть потрапити під скорочення - на 2%. Аналогічне скорочення стосується і виплати пенсій.

За даними останнього опитування, проведеного TNS Omnibus, 35% з 2500 респондентів висловилися за вихід Великобританії з ЄС, 33% - проти. Однак з урахуванням явки на референдумі розрив може виявитися більш значним: 47% за розрив відносин з ЄС, 40% - проти, прогнозують соціологи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: