Євробанк заблокував роботу платіжних карток

Середа, 15 червня 2016, 18:40

ПАТ "Євробанк" 15 червня з 12:00 заблокував роботу платіжних карток фінустанови.

Про це повідомили в колл-центрі банку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні з 12:00 з технічних причин платіжні карти банку тимчасово не працюють. Додатковою інформацією про те, як довго це триватиме, ми поки не володіємо", - повідомили в колл-центрі.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України погодив Болату Назарбаєву, чиє ім'я і прізвище збігається з ім'ям і прізвищем брата президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, покупку 50% Євробанку.

Реклама:

Назарбаев має намір придбати акції банку, які опосередковано через ТОВ "Консалтингова фірма" Фінанс аналіт сервіс" належать Олександру Адарічу, який в результаті вийде зі складу власників банку.

Крім того, в даний час на розгляді НБУ знаходиться пакет документів про придбання фізособою - громадянином Казахстану акцій, що залишилися в Євробанку. Рішення з цього питання поки не прийнято.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НБУ, регулятор не має інформації про угоду.

"Як тільки оплата відбудеться, банк повинен буде протягом 10 днів відзвітувати про зміну власника істотної участі. Нова структура власності буде розміщена на сайті банку і НБУ", - пояснили в прес-службі.

На початку травня Назарбаев повідомив про намір придбати 63,335 млн акцій, що складає 50% зареєстрованого статутного капіталу українського банку. Крім того, купити 50% акцій Євробанку має намір Гульмира Сарсембаева.

Згідно з даними АМКУ, Назарбаев пов'язаний відносинами контролю із суб'єктами господарювання - нерезидентами України, які здійснюють діяльність, зокрема, з будівництва; надання консалтингових послуг; здачі в оренду власної або орендованої нежитлової нерухомості; послуг перевезення вантажів і пасажирів; дистиляції, ректифікації та змішування спиртних напоїв, і не здійснюють господарську діяльність на території України.

За даними НБУ, на 20 травня 50% акцій банку належить компанії ТОВ "Консалтингова фірма "Фінанс аналіт сервіс", кінцевим власником якої є Олександр Адаріч, інші 50% банку опосередковано через ТОВ "Консалтингова фірма "Маркетингові технології" належать Вадиму Пушкарьову.

Станом на 1 квітня 2016 ПАТ "Євробанк" займає 47 місце серед банків України за обсягом активів (1,7 млрд грн).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!