"Енергоатом" збільшив дохід від реалізації електроенергії

Середа, 15 червня 2016, 12:30

Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом", що є оператором усіх діючих атомних електростанцій України, у січні-травні 2016 року збільшило дохід від реалізації електроенергії порівняно з аналогічним періодом 2015 року на 9,6% - до 16,831 млрд грн.

Про це йдеться у звіті компанії, пише "УНІАН".

Розрахунки оптового ринку електричної енергії за відпущену "Енергоатомом" електроенергію за 5 місяців 2016 року становили 14,168 млрд грн (84,2%), недоплата – 2,663 млрд грн.

Також у звіті наголошується, що заборгованість держпідприємства "Енергоринок", оператора оптового ринку електроенергії України, перед "Енергоатомом", з урахуванням відпущеної в попередні періоди електроенергії, становить 11,746 млрд грн.

Реклама:

Виробництво електроенергії компанією за січень-травень поточного року зменшилося порівняно з січнем-квітнем 2015 року до 34,854 млрд кВт-год з 37,666 млрд кВт-год.

За 5 місяців цього року частка "Енергоатому" на українському ринку електроенергетики становила 54,9%.

Нагадаємо, через арешт рахунків ДП НАЕК "Енергоатом" в АЕС уже 170 мільйонів доларів боргу за ядерне паливо.

Як відомо, у квітні 2016 року всі рахунки НАЕК "Енергоатом" були заарештовані виконавчою службою Мін'юсту, щоб примусово погасити борг найбільшого енергопідприємства України перед маловідомою фірмою - "Укрэлектроватт".

Головою "Енергоатому" є Юрій Недашковський.

Як відомо, Недашковський вперше очолив "Енергоатом" у 2002 році. Надалі він ще двічі очолював держкомпанію - в 2005 році, коли український уряд формувалося з членів "Нашої України" і БЮТ, і в 2008-му, коли Юлія Тимошенко вдруге стала прем'єр-міністром.

Недашковський встиг попрацювати на посаді керівника "Енергоатому" і після приходу до влади Віктора Януковича - він був звільнений з посади тільки в 2012 році.

У березні 2014 року, після втечі Віктора Януковича і призначення прем'єром Арсенія Яценюка, Недашковський очолив компанію в четвертий раз.

Недашковський вважається людиною Миколи Мартиненка.

У квітні глава Держфінінспекції Микола Гордієнко, відкритим текстом назвав Миколу Мартиненка "смотрящим"  за "Енергоатомом".

"Енергоатом" є оператором чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тисяч МВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: