НБУ відніс "Класикбанк" Думчева до категорії неплатоспроможних

Середа, 15 червня 2016, 11:26

14 червня 2016 року правління Нацбанку України прийняло рішення про віднесення ПАТ "Класикбанк" до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, підставою для такого рішення стало неприведення банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства протягом 180 днів з моменту віднесення до категорії проблемних.

"Класикбанк" було віднесено до категорії проблемних в грудні 2015 року у зв’язку з непрозорою структурою власності.

Реклама:

1 квітня банк повідомив регулятора, що зазначені у відомостях про структуру власності особи є номінальними утримувачами на користь Сергія Думчева, колишнього голови правління ПАТ "КБ "Преміум".

Заявлений бенефіціар банку не надавав пакет документів для погодження набутої істотної участі. Також банк та власник не змогли реалізувати альтернативне вирішення цього питання, наприклад, відчуження банку на користь третьої особи.

Оскільки протягом строку, установленого законом, структура власності банку не була приведена у відповідність до вимог Національного банку, регулятор був зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

У банку були розміщені вклади 65 фізичних осіб. Навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 258 тис. грн.

Як відомо, 10 лютого Національний банк прийняв рішення про віднесення ПАТ КБ "ТК Кредит" до категорії неплатоспроможних через непрозорість структури власності.

Банк "Преміум" заснований в 2007 році. За даними банку, на 1 квітня 2015 року його найбільшими акціонерами були Леонід Первак (33%) і Лариса Смирнова (33,5%).

Раніше ЗМІ повідомляли, що головою наглядової ради банку був Сергій Думчев, який балотувався в мери Києва у 2015 році.

Сам Думчев заявляв, що Лариса Смирнова - його сестра. "Я глава наглядової ради, моя сестра - акціонер. Це сімейний бізнес", - говорив він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!