"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд зняв арешт з 373 мільйонів "Укргазвидобування"

Середа, 15 червня 2016, 11:05

Господарський суд Києва зняв арешт з депозитного рахунку держкомпанії "Укргазвидобування" в "Банку інвестицій і заощаджень" в розмірі 373,1 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні компанії, пишуть Українські новини.

Як зазначається, арешт знятий в зв'язку з надходженням в суд 6 червня заяви британської компанії Brownell Trade (ініціювала арешт) про відмову від свого позову про стягнення з держкомпанії 16,128 млн доларів, оскільки він був поданий помилково.

Brownell Trade пояснює помилкову подачу позову наявністю декількох контрактів з "Укргазвидобуванням" з різними термінами поставки товару, які не завжди відповідають вимогам контрактів, і як наслідок, різними термінами його оплати, що, за її твердженням, призводить до помилок при обробці поставок і оплат за товар.

Реклама:

Як відомо, господарський суд Києва 27 травня заарештував депозитний рахунок "Укргазвидобування" в "Банку інвестицій і заощаджень" в розмірі 373,1 млн гривень, термін дії якого закінчився 31 травня, за клопотанням компанії Brownell Trade.

26 травня суд розпочав провадження за позовом Brownell Trade до "Укргазвидобування" про повернення нібито помилково зарахованих у травні-червні 2015 року грошових коштів в розмірі 16,128 млн, або 405,358 млн гривень за офіційним курсом НБУ на дату подачі позову.

Brownell Trade була контрагентом "Укргазвидобування" з експорту нафтопродуктів.

Прокуратура Києва в наприкінці 2015 року розслідувала нанесення збитків колишнім вищим керівництвом компанії "Укргазвидобування" при укладанні в березні-травні 2014 року контрактів з компаніями Brownell Trade LP і West Trading & Marketing Oil (Панама) на експорт 24 тис. тонн бензину за заниженою ціною.

За часів колишнього керівництва "Укргазвидобування" розмістило в "Банку інвестицій і заощаджень" депозит на суму 373,1 млн гривень, розірвати який компанії в подальшому не вдалося.

"Укргазвидобування" є найбільшим газовидобувним підприємством країни.

100% акцій компанії належить НАК "Нафтогаз України". Як зазначав депутат БПП Сергій Лещенко, до призначення нового менеджменту, "Укргазвидобування" контролювалася депутатською групою Воля народу.

Раніше НАК "Нафтогаз України" звернулася до правоохоронних органів з проханням захистити "Укргазвидобування" від політичного тиску з боку недобросовісних бізнесменів та їхніх лобістів у владі.

"Банк Інвестицій та Заощаджень" пов'язують з ім'ям українських бізнесменів - покійним Ігорем Єремєєвим та Сергієм Лагуром, які раніше виконували обов'язки голови наглядової ради даної кредитної структури.

Єремєєв, Лагур, Попов - партнери по великій українській холдингової групи "Континіум". Партнерами "Банку інвестицій і заощаджень" виступають компанії WOG і "КОМО", ЗАТ "Галичина" та гіпермаркет "Там Там" - всі вони входять до групи "Континіум".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!