Суд почав банкрутство агрохолдингу "Креатив"

Вівторок, 14 червня 2016, 19:17

Господарський суд Києва почав процедуру банкрутства приватного акціонерного товариства "Креатив" (Кіровоград), що входить до складу промислової групи "Креатив".

Про це йдеться в повідомленні суду, передають Українські Новини.

Граничний термін заявлення грошових вимог кредиторів до боржника становить 30 днів з дня офіційного опублікування оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Дата порушення справи про банкрутство - 6 червня.

Реклама:

Як повідомлялося, загальна заборгованість "Креативу" перед держбанками оцінюється в 495 млн доларів, з яких 300 млн доларів припадають на Ощадбанк, близько 100 млн доларів  - на Укрексімбанк, і ще 95 млн доларів - на Укргазбанк.

Нагадаємо, господарський суд Києва заарештував 380,712 млн грнПАТ "Креатив" за позовом ВТБ Банку.

Раніше Національна поліція порушила кримінальну справу за фактом привласнення грошових коштів ПАТ "Укрсоцбанк" в особливо великих розмірах працівниками Агрохолдингу Креатив.

Група "Креатив" - один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом жирів і маргаринів, соняшникової олії і шроту, соєвого шроту та олії, біопаливних пеллет, а також сільським господарством - рослинництвом і тваринництвом.

До серпня 2015 компанія належала Станіславу Берьозкіну і Юрію Давидову. У серпні компанія була виставлена на продаж через борги - станом на кінець березня 2015 борг групи становив 605 млн доларів.

Наприкінці серпня компанія змінила акціонерів - керуючим акціонером компанії став Рисбєк Токтомушев, який раніше займав посаду голови наглядової ради "БТА Банку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!