"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає через побоювання з приводу виходу Великобританії з ЄС

Вівторок, 14 червня 2016, 09:00

Світові ціни на нафту знижуються на побоюваннях інвесторів з приводу підсумків референдуму щодо членства Великобританії в складі ЄС.

Про це повідомляє "Прайм".

Станом на 07.53 вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,79% - до 49,95 доларів за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,90%, до 48,44 долара за барель.

Побоюванням з приводу зростання світової економіки сприяє референдум з приводу членства Великобританії в Європейському союзі (ЄС).

Реклама:

У понеділок повідомлялося, що число прихильників виходу Великобританії з Євросоюзу збільшилося, досягнувши позначки в 53%, тоді як частка британців, які підтримують збереження за Британією членства в ЄС, склала 47%.

Вихід країни з ЄС може мати негативні наслідки для економіки країн ЄС, що призведе до зниження попиту на нафту.

Стримує зниження цін на "чорне золото" новина про те, що організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) в травні знизила видобуток нафти в порівнянні з квітнем. Індикатор зменшився на 100 тисяч барелів на день - до 32,36 мільйона барелів на день.

Попит на нафту ОПЕК, за прогнозами експертів організації, в 2016 році зросте на 1,8 мільйона барелів на день - до 31,5 мільйона барелів на день. За попередніми даними, загальний обсяг видобутку нафти в світі в травні знизився в порівнянні з квітнем на 0,73 мільйона барелів на день - до 94,51 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!