"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Південнокорейська компанія відклала найдорожче IPO 2016 року

Понеділок, 13 червня 2016, 14:11

Південнокорейська компанія Hotel Lotte, що входить в Lotte Group, відклала IPO, яке могло стати найбільшим з осені 2015 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії, пише РБК з посиланням на Bloomberg.

Рішення про відкладення було прийнято на тлі розслідування прокуратури, пов'язаного зі звинуваченнями в розкраданнях і хабарах.

Як пише Bloomberg, останнім часом Lotte Group крім розслідування зіткнулася з ще рядом проблем.

Реклама:

У листопаді компанія втратила свое найбільше джерело доходу, втративши ліцензії на здійснення безмитної торгівлі в ключовому для неї центрі Lotte World Mall.

Крім того, Lotte Group, яка є сімейним бізнесом, зіткнулася зі спробою "перевороту": проти голови ради директорів Шин Донг Біна виступили його старший брат і батько.

Останній подав до суду на голову ради директорів в спробі анулювати рішення про його усунення, в той час як брат почав робити заяви, що Шин Донг Бін "не підходить для посади менеджера".

Спроба "перевороту", однак, провалилася, і, як зазначає Bloomberg, засновник групи Lotte був відсторонений, отримавши "почесну посаду", а старший брат був позбавлений всіх посад в компанії.

Про те, що оператор готелів Hotel Lotte може залучити 4,9 млрд дол на найбільшому з осені 2015 року IPO, писав в травні Reuters.

Джерела видання повідомляли, що для розміщення на біржі Hotel Lotte планує випустити близько 34,2 млн нових акцій (25% акціонерного капіталу після додаткової емісії), ще близько 13,65 млн паперів (10%), за попередніми планами, планували продати поточні акціонери.

Орієнтовний ціновий діапазон повинен був, за даними співрозмовників Reuters, скласти від 97 тис. до 120 тис. корейських вон (82,6-102 дол) за папір.

Reuters тоді відзначав, що первинне розміщення акцій Hotel Lotte може стати найдорожчим з часів IPO Japan Post Holdings Co., материнської структури японської поштової служби Japan Post, в жовтні 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: