"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає через економічні проблеми в Азії

Понеділок, 13 червня 2016, 10:14

Ціни на нафту на початку торгів у понеділок, 13 червня, падають на тлі зростання економічних проблем в країнах Азії і зміцнення курсу долара США, що робить імпорт нафти для країн, що використовують інші валюти, дорожче.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на Reuters.

На 2:15 за Києвом вартість серпневих ф'ючерсів нафти Brent падала на 1,07% - до 50 дол, а липневих ф'ючерсів на нафту WTI - на 1,18% - до 48,49 дол за барель.

По відношенню до корзини світових валют, американський долар відновився на близько 1,3% в порівнянні з червневими мінімумами. Аналітики пов'язують таке зростання з можливим підвищенням процентних ставок США, а також ризиками, пов'язаними з погіршенням економічних показників в Азії.

Реклама:

Зміцнення долара робить імпорт нафти, яка торгується в валюті США, більш дорогою для країн, що використовують інші валюти.

Але основні проблеми на ринках нафти на даний момент пов'язують з погіршенням економічного прогнозу Азії.

За даними Міністерства фінансів і економіки і Науково-дослідного інституту при Кабінеті міністрів Японії, індекс експертної оцінки ділових умов в країні в квітні-червні 2016 року становив -11,1 пунктів (у порівнянні з -7,9 пунктів за 1 квартал 2016 року) , що свідчить про негативні тенденції в економіці та негативно впливає на курс національної валюти і фондовий ринок країни в цілому.

Є також побоювання з приводу зростання економічних показників і в Китаї (за рахунок промислового перевиробництва і зростання боргу країни).

Але, незважаючи на такі прогнози, аналітики очікують зростання попиту на нафту в Азії, а особливо в Китаї.

"Ми очікуємо, що в цьому році обсяги китайського імпорту нафти виростуть на 730 тис. - 760 тис. барелів на день. А збільшення імпорту Китаєм, без сумніву, допоможе підтримати світовий ринок чорного золота", - сказали аналітики з FGE.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!