"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Москаль розповів, хто незаконно експортує деревину

Неділя, 12 червня 2016, 10:12

Глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль назвав власників деревини, яку незаконно планували експортувати до країн ЄС. 

Як повідомив глава ОДА 11 червня, у ході комісійної перевірки 169 залізничних вагонів на прикордонних станціях "Чоп" та "Батєво" було зафіксовано додаткові порушення та розбіжності між декларованим у документах і реальним вантажем.

"У 8 вагонах, завантажених за документами паливною деревиною (тобто дровами), виявлена частина деревини з кодом 4403 (ділова деревина). Власники деревини: ДП "Бродівське лісове господарство", ДП "Самбірське лісове господарство", ДП "Сколівське лісове господарство", ДП "Славське лісове господарство". Митне оформлення вантажу здійснювала Львівська митниця", - заявив Москаль. 

За його даними, аналогічні порушення було виявлено у вагонах із деревиною від ДП "Новоград-Волинський дослідний ліспромгосп", митне оформлення яких проводила Житомирська митниця, та ДП "Бережанське лісопромислове господарство", митне оформлення яких здійснювала Тернопільська митниця".

Реклама:

"У процесі зважування зафіксовано розбіжності у задекларованій і реальній вазі вантажу. Два вагони з деревиною виявилися легшими від задекларованої ваги на 3,6 тонни, а один – важчим на 1,2 тонну. Митне оформлення цих вагонів здійснювала Тернопільська митниця", - додав Москаль.

Повідомляється, що керівництву Державної фіскальної служби було направлено телеграму "з проханням анулювати документи підприємств-порушників на митне оформлення лісоматеріалів, а також у Державне агентство лісових ресурсів із проханням відкликати оформлені з порушеннями вагони зі станцій "Чоп" та "Батєво".

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: